Op de bos

Rosmeerstraat 9
3740 Rosmeer-Bilzen

Zomerproject 2003

Onder de noemer ‘Zomerproject 2003’, een initiatief van de stad Bilzen, werd met meerdere verenigingen een groot dorpsfeest georganiseerd in Rosmeer op zaterdag 5 juli 2003.
De K.H.‘Eer en Deugd’ organiseerde de stepkensrace en een barbecue, de petanqueclub een petanquetornooi, de tafeltennisclub en de K.V. L.V. verzorgden het vieruurtje. De heemkundekring zette een fototentoonstelling op in de Harmoniezaal en leidde de wandeling bij de officiële inhuldiging van de gevelbordjes. De Harmonie zorgde hierbij voor een verrassende muzikale noot.

Er werden gevelbordjes geplaatst bij de volgende historische gebouwen of plaatsen:

Tiendschuur in de Daalstraat
Kapel van ‘Sjeper Neke’ in de Groenstraat
Sint-Pieterskerk in de Kerkstraat
Oude Pastorij in de Rosmeerstraat
Sint-Bertiliaputje in de Rosmeerstraat
Beuk en Pastoorsteeg in de Rosmeerstraat
Winning de Win in de Hoogstraat
Winning "bij de keper" in de Rosmeerstraat

Infopaneel archeiologische route Rosmeer Een ontwerp-infopaneel werd geplaatst bij de archeologische vindplaats ‘het Merovingisch kerkhof’ in de Diepestraat.

In het najaar zullen bij al de archeologische vindplaatsen dergelijke van-dalismevrije infopanelen in aluminium geplaatst worden door Toerisme Bilzen.